Styrelsen

Ordförande - Elsa Dunge

Hej jag heter Elsa D och är född 2004. Jag kom till Överby för första gången när jag var ungefär 9 år. Innan jag gick med i US i början av 2019 så satt jag med ett år i LUS. Genom US har jag lärt mig så mycket om bland annat ansvar och hur man är en bra ledare. Det var därför jag gick med i US och för att sitta med i US är kul såklart.


Vice Ordförande - Ingrid Neumann

Mitt namn är Ingrid och jag är född 2005. Jag gick med i LUS som är den lilla ungdomssektionen 2020 och nu 2021 har jag gott med i US. Jag ridit här på Överby i snart 7 år nu. Så fort jag kunde gick jag skötarkurs 1 och direkt efter började jag sköta på Duke och det gör jag fortfarande. Efter det så hängde jag mer i stallet och nu är jag här på stallet nästan varje dag. Jag gick med i US för att kunna lära mig ta mer ansvar och hålla i roliga aktiviteter. Men också umgås med människor.


Sekreterare - Julia H. Rotsman


Jag heter Julia och är född år 2005 och kom till Överby för första gången år 2015, när jag var 10 år gammal. Jag vill sitta med i ungdomssektionen för att jag ser US som en stor möjlighet att få lära mig ta mer ansvar och för att jag tycker att det är kul att hålla i roliga aktiviteter och umgås med människor.


Vice Sekreterare - Linnea Dahl Jansson


Jag heter Linnea Dahl Jansson och är född 2004. År 2015 kom jag till Överby för första gången och så fort jag fick chansen började jag att sköta på hästen You 2, men efter ett tag började jag istället sköta på Tolliver vilket jag gör än idag. Jag sitter med i ungdomssektionen eftersom att jag tycker det är kul, jag lär mig mycket och jag vill vara en förebild för de yngre barnen i stallet samt vara en del av gemenskapen som US bidrar till. När jag först kom till Överby reagerade jag på att alla de äldre i stallet var så trevliga och kunde så mycket. Det var dem jag såg upp till och det gör jag fortfarande. Den sortens förebild som dem är vill jag också vara för de yngre i stallet och jag hoppas att det är många yngre som vill gå med i US i framtiden och ta del av det roliga som jag får idag.


Kassör - Emelie Lindström

Jag heter Emelie och är född år 2005. Jag kom till Överby när jag var runt 6 år då var jag här en gång i veckan. Sen när jag blev äldre började jag vara här mer och blev tillslut skötare och början av 2019 så gick jag med i US. jag vill sitta med i US för att lära att ta ansvar.


Vice kassör - Mayte Penafiel

Jag heter Mayte och är född 2004. Jag började rida på Överby 2014 och 2016 började jag sköta Linda, i nuläget sköter jag King. Jag sitter med i US på grund av gemenskapen mellan olika åldrar och för att det alltid varit som en liten dröm att sitta med i US. Det är också super roligt att få hålla i aktiviteter, se hur roligt alla har och se hur bra de trivs i stallet.


Ledamot - Filippa Harg

Hej jag heter Filippa och är född 2001. Augusti 2012 kom jag till Överby för att börja rida och ett halvår senare så hade jag gått min första kurs, skötarkursen. Idag är det Happy, Dancer och Hajana som är mina favoriter och får lite extra kärlek. Jag gick officiellt med i US 2019, men hade under tidigare år varit aktiv i stallet och hjälpt till där det behövdes. Det jag gillar med Överby och US och det jag vill bidra med är gemenskapen och glädjen. Jag vet att alla som någonsin satt en fot hos Överby har upplevt våran underbara atmosfär som vi alla är med och skapar, personalen, ungdomssektionen, skötarna, ryttarna och alla besökare.


Ledamot - Desirée Melin

Hej!, jag heter Desirée (Dessi) Mellin och är född 2007. Jag kom till Överby för ungefär fyra år sedan när jag var tio år. Då gick jag min första kurs här och fick bli skötare på en ponny som heter Pocahontas. När hon i början på hösten 2019 åkte till en välförtjänt pension så började jag sköta på en häst som heter Fedantos. Det gör jag fortfarande. 2019 så gick jag med i LUS (lilla ungdomssektionen), 2021 gick jag med i stora US. Jag tycker att det är jättekul att vara med i US då det är lärorikt och roligt att samarbeta tillsammans med så härliga människor. Och såklart att träffa massa nya människor!


Ledamot - Aliya Azenjo

Jag heter Aliya och är född 2004. Jag började på ridlekis när jag var runt 5 år och varit kvar på överby sedan dess, sköter nu på Dea och You 2. Jag gick med i US i början av 2021 och innan dess satt jag med i LUS. Jag ville sitta med i US för att dels få möjligheten att lära mig ta ansvar samt att kunna bli en bra ledare. Tycker det är superkul att vara med i US och få hålla roliga aktiviteter men också få vara en del av den fina gemenskapen som finns på Överby.


Ledamot - Charlotta Grahn

Jag heter Charlotta och är född 2004. Jag började rida på Överby hösten 2011. Sedan dess har jag haft ett brinnande intresse för hästar och ridning och allt där till. Det gick några år innan jag började socialisera mig i stallet för att jag var så blyg. Men 2015 började jag sköta på Flash och har skött honom sedan dess. Han är verkligen underbar på sitt speciella vis och han har en stor plats i mitt hjärta. Jag sitter med i US för att vara mer engagerad, leda kurser/aktiviteter, hjälpa till, ha koll på allt kul som händer och vara en förebild i stallet. Men också för den stora fina gemenskapen som vi har på ridskolan. Den gemenskapen vill jag sprida till alla som kommer till stallet!


Suppleant - Alicia Norman

Mitt namn är Alicia jag är född 2007 och kom till Överby 2016 och så fort jag kunde gick jag skötarkursen. År 2020 gick jag med i LUS och nu är jag med i US. Jag tycker det är roligt att hålla aktivitet och lära sig ta mer ansvar men också att lära känna människor och umgås med dom.


Suppleant - Edith Tallskog

Hej jag heter Edith och är född 2007. Jag kom till Överby 2015 och sen dess har jag tagit hand om Tricky. 2020 gick jag med i LUS och 2021 i US, jag gick med i US för att jag gillar att hålla i olika aktiviteter och för att lära mig att ta mer ansvar.


Suppleant - Emelie Potter

Hej allihopa! Jag heter Emelie, men är nämnd som Potter här i stallet. Jag är född 2006 och började på ridlekis 2012, har varit fast ända sen dess. På ett av Överbys ridläger 2018 red jag på Tricky och hon blev en stor favorit. Det tog ganska lång tid innan jag började sköta men 28 september 2018 började jag sköta på min favorithäst Tricky och är ännu idag helt kär. Efter att jag började sköta skaffade jag många fler stallkompisar vilket ledde till att jag blev mer involverad och tillbringade mera tid i stallet. Hästintresset växte och 2020 gick jag med i LUS, Lilla ungdomssektionen. I år gick jag över till Ungdomssektionen och är supernöjd. Att vara ungdomsledare är jättekul då jag kan lära känna nya människor som har samma intressen som jag och att sedan bli sedd som en förebild bland yngre. Sedan att jag kan hjälpa till så att alla trivs och har roligt. Dessutom är det väldigt lärorikt och jag lär mig att ta mycket ansvar.


Suppleant - David Ahlesten

Hej, jag heter David och jag är född 2008. Jag började på fritids år 2020 och skötte på Justin och just nu sköter jag på You 2 också. Jag gick med i US 2022. Jag gick med för att kunna lära ut om hästar, som jag tycker är väldigt roligt och kunna vara en förebild för nya skötare som börjar sköta på Överby.


Suppleant - Novalie Andersson

Hej jag heter Novalie och jag är född 2008. Jag kom till Överby 2019 och började sköta i november 2019 på Pendan, som jag fortfarande är helt kär i. Men nu sköter jag också på Feira som är värdens sötaste lilla tjej. Jag gick med i US 2022 för att jag vill lära mig att börja ta mer ansvar och vara en bra förebild yngre. Hoppas att vi ses någon dag i stallet!


Suppleant - Madicken De Moreau-Lönnström

Hej! Jag heter Madicken och jag är född 2008 och har varit på Överby i över 5 år nu (sen 2017). Jag blev skötare knappt ett år efter jag började på fritids. Min första sköthäst var Zito, men sen dess har jag skött på Dancer och nu sköter jag på Viola. Hästar har verkligen varit en trygg plats för mig och all andra! Jag gick med i US 2022 för att jag alltid velat vara de personerna som välkomnade mig när jag för första gången kom till Överby. Jag hoppas att jag kommer kunna bli en lika bra förebild som de var då. Jag ser väldigt mycket fram emot att få sitta med i ungdomssektionen!

Foto: Filippa Harg och Julia Alinge