Information för ridlektioner

Lektionstiden

I lektionstiden ingår uppsittning, lektion och avsittning. Samling sker senast 20 minuter innan ridlektionens början.

En gång/termin ersätts ridlektionen med en teorilektion. Vid intresse kan teoretiska ridprov skrivas för att säkerställa att ryttarna har de kunskaper som förväntas för att ridningen ska vara säker och sund för såväl ryttare som häst.

Medlemskap

Medlemskap i ridklubben krävs för alla som deltar i gruppridning eller övrig verksamhet. Genom detta medlemskap är eleven försäkrad. Dessutom är ett stort medlemsantal är livsviktigt för klubben och ridskoleverksamheten. Medlemsavgiften ingår inte i ridavgiften, utan skall betalas i förskott per kalenderår.

Om du skulle råka ut för något när du rider, så anmäler du själv din skada antingen på telefon 0771-950 950 eller här. Du kan läsa mer om försäkringen och hur du går tillväga här

Avgifter

Period 1 ska betalas senast den 1 juni. Ridplatserna fördelas efter betalningsdatum. Period 2 ska betalas senast den 30 oktober och period 3 senast den 28 februari. Läs mer under priser.

Inför höstterminens start finns det personal i stallet från början av augusti som kan svara på frågor och lämna besked.

Prislista finns längre ner på denna sidan.

Ej utnyttjad ridlektion och Avbokning av lektion

Om du inte kan utnyttja en lektion återbetalas inga pengar men du har följande möjligheter:

Reserv                                                                   Du kan låta någon annan som passar in i gruppen i övrigt rida i stället för dig.

Avbokning:                                                        Om du avbokar senast klockan 12.00 på vardagar samt söndagar och senast klockan. 08.00 på lördagar har du, i mån av plats, möj­lighet att rida igen i någon annan ridgrupp.

Igenridning

Om du har avbokat en ridlektion har du, i mån av plats, möj­lighet att rida igen i någon annan ridgrupp. Teorilektionerna kan inte ridas igen, däremot får du gärna delta på annat teoripass.

Du ansvarar själv för att leta igenridningsplats samt söka upp ifall du har fått plats att rida igen. Här hittar du dagens igenridningar!

OBS! Igenridning måste ske inom samma betalningsperiod och under vårterminen gäller i slutet av maj som sista datum för igenridning, se vidare i ridboken. Har du bokat igenridningstid måste den avbokas som vanligt om du ej kan utnyttja platsen.

Viktgränser

För hästarnas välbefinnande kan vi endast erbjuda ridutbildning till personer som väger max 90 kg eller mindre.

Väger du över 85 kg skall du informera din instruktör om detta eftersom vi har begränsat antal hästar som kan ta den viktgränsen.

Som ryttare har du ansvar för:

• Att du månar om hästarna och respekterarvår viktgräns.
  • Att du arbetar med din kroppkoordination så du kan erbjuda hästen bra balans.
  • Att du har god grundkondition.
  • Stretchar din kropp så du är följsam.
  • Begränsar din medverkan på hopplektioner om du väger mellan 85-90 kg.

Prislista

Junior 45 min