Styrelsen

  • Styrelsen uppdaterar årligen en aktuell arbets- och ansvarsbeskrivning för styrelsen.
  • Styrelsen tar årligen fram en aktivitetsplan och budget.
  • Nyinvesteringar till verksamheten och förändringar av verksamheten skall föreläggas föreningens styrelse för beslut.
  • Information föreningen och dess ridskoleverksamhet skall finnas lättillgänglig och tydlig för medlemmar, sponsorer, kommunen och övriga intressenter.
  • Styrelsen håller sig uppdaterad om vad som händer inom Svenska Ridsportsförbundet och deltar på möten som ridsportsförbundet kallar till där så är möjligt.


Ordförande, Sara Andersson

Jag började rida på Överby för 10 år sedan. Jag valde Överby för att det var en familjär ridskola där jag kände mig välkommen. Jag kände också att man verkligen älskade och tog väl hand om hästarna. Min favorithäst är Raulon.


Vice ordförande, Ulrika Håkansson

Jag började rida på Överby 2014. Anledningen till att jag valde Överby var den trevliga stämningen och möjligheten att både lära sig rida och att umgås och lära sig mer om hästar. Zara är min favorithäst på ridskolan.


Sekterare, Katarina Ahlesten

Jag började rida när jag var sju år och har i hela mitt liv ridit på ridskola. 2008 började jag rida på Överby tack vare att en släkting tog med mig dit när hon skulle rida. Mina favorithästar är You 2 och Jack. Lite kuriosa; när jag var i 25-årsåldern så jobbade jag som ridlärare 2 somrar på summer camp i USA. Då var det westernridning som gällde och det var superskoj att prova på det!


Kassör, Maria Remstam

Jag började rida på Överby i februari 2020 efter att ha haft ett längre uppehåll från ridande, men redan för 20 år sedan red jag en lektion för Lena. Det positiva minnet av lektionen och atmosfären i stallet bär jag med mig än idag och därför var Överby ett självklart alternativ när jag skulle börja rida igen. Annars började själva ridandet på gotlandsrusset Zita när jag var 6 år. I nuläget är Dion min favorit utmaning av hästarna ;)


Ledamot, Tommy Nermander

Jag har troligen ridit på Överby i 33 år, alltså sedan innan ÖHF fanns. Att jag hamnade just på Överby berodde på att min då tioåriga dotter började rida där. Favorithästarna idag är flera: Satori, Cyprys, Zara och Viola.


Ledamot, Ulrika Ericsson

Jag har ridit på Överby i två omgångar. Första perioden började cirka 1981 och avslutades 1991. Andra perioden började 2008 och pågår fortfarande! Från början valde jag Överby för att det var den närmsta ridskolan. Andra gången jag började rida valde jag Överby för att jag visste att Lena var en fantastisk ridlärare och för att jag visste att hästarna har det bra med daglig utevistelse i stor hage. Favorithästen är Satori. Jag gillar hästar men två-åriga hingstar håller jag på en armlängds avstånd! ;)


Ledamot, Stella Eriksson

Jag började rida när jag var 6 år gammal, 2001. Jag tog sedan en paus under ganska många år i tonåren och började sedan igen 2018. Jag valde Överby för att det fanns ridlekis! Att blanda teori och ridning är väldigt bra. Jag fick lära mig tidigt om bland annat hästarnas beteende, vilket hjälpte mig mycket i min ridning och övrig tid i stallet. Mitt hjärta bankar lite extra hårt för You 2, Satori och Dea!


Ledamot, Pauline Laine

Min kärlek till hästar är så gott som medfödd. Min mamma hade häst när jag var liten och jag satt i sadeln innan jag kunde gå. Överby har varit mitt andra hem sedan jag började på ridlekis vid fem års ålder, vilket är i över 20 år nu! När jag var yngre var jag fodervärd åt en envis liten shetlandsponny vid namn Mironja och jag minns hur jag alltid tränade på det vi lärde oss på ridskolan på henne. Jag har också varit skötare på Överby genom min uppväxt där Champion var hästen som stal mitt hjärta. Nu bankar det lite extra hårt för Cantara.


Ledamot, Camilla Jidling

Jag har ridit på Överby sedan 1989, med ett uppehåll på ett antal år under studietiden. Jag var med och startade ungdomssektionen och har varit både ungdoms- och teoriledare samt skötare till flertalet ponnyer och hästar. Nu är jag mest en glad lektionsryttare och hänger i stallet 1ggn/v. Mina favoriter är You 2 och Duke, men alla hästar har något att ge och lära...


Suppleant, Frida Löwenadler

- Jag började rida på Överby 2002 och skötte Darco när han kom till stallet fram till 2006. Sedan dess har jag hunnit med att ha egna hästar och ett längre riduppehåll - När jag tog upp ridningen igen 2019 blev Överby det självklara valet. Nu rider jag två gånger i veckan för Gun och trivs som bara den! Mina favorithästar idag är Corado, Happy och Grynet. (Darco har självklart alltid en plats nära hjärtat)


Suppleant, Martina Müller

Jag har ridit på Överby sedan jag var nio år tillbaka. Jag valde Överby för att det finns så mycket mer på Överby är att "bara rida". Jag älskar att kunna umgås med hästarna. Jag är skötare på Fredrikke nu och tidigare har jag varit skötare på Cyprys. Vill man hjälpa till på stallet är man mer än välkommen och på det sättet har jag lärt mig oerhört mycket runt stall- och hästskötsel. Och så är personalen så trevlig! Min favorithäst är Fredrikke.


Suppleant, Johanna Rahm Juhlin

Jag har ridit på Överby sedan jag var fem år gammal, så börjar bli några år nu... Jag valde Överby för att en av mina vänner red här och tyckte det var fantastiskt, vilket det är! Av hästarna så kommer Zara, som jag har tävlat i många år, alltid ligga mig varmt om hjärtat, men på senaste tiden har även Fredrikke fått sin plats och vi har nu gjort några starter tillsammans.


Ledamot ungdomssektionen, Mayte Penafiel

Jag heter Mayte och är född 2004. Jag började rida på Överby 2014 och 2016 började jag sköta Linda, i nuläget sköter jag King. Jag sitter med i US på grund av gemenskapen mellan olika åldrar och för att det alltid varit som en liten dröm att sitta med i US. Det är också super roligt att få hålla i aktiviteter, se hur roligt alla har och se hur bra de trivs i stallet.