Styrelsen

  • Styrelsen uppdaterar årligen en aktuell arbets- och ansvarsbeskrivning för styrelsen.
  • Styrelsen tar årligen fram en aktivitetsplan och budget.
  • Nyinvesteringar till verksamheten och förändringar av verksamheten skall föreläggas föreningens styrelse för beslut.
  • Information föreningen och dess ridskoleverksamhet skall finnas lättillgänglig och tydlig för medlemmar, sponsorer, kommunen och övriga intressenter.
  • Styrelsen håller sig uppdaterad om vad som händer inom Svenska Ridsportförbundet och deltar på möten som ridsportförbundet kallar till där så är möjligt.


Vill du kontakta styrelsen? Prata med oss i stallet eller maila: styrelsen@ohf.se

Ordförande, Sara Andersson

Jag började rida på Överby för 10 år sedan. Jag valde Överby för att det var en familjär ridskola där jag kände mig välkommen. Jag kände också att man verkligen älskade och tog väl hand om hästarna. Min favorithäst är Raulon.


Vice ordförande, Ulrika Håkansson

Jag började rida på Överby 2014. Anledningen till att jag valde Överby var den trevliga stämningen och möjligheten att både lära sig rida och att umgås och lära sig mer om hästar. Zara är min favorithäst på ridskolan.


Sekreterare, Ulrika Ericsson

Jag har ridit på Överby i två omgångar. Första perioden började cirka 1981 och avslutades 1991. Andra perioden började 2008 och pågår fortfarande! Från början valde jag Överby för att det var den närmsta ridskolan. Andra gången jag började rida valde jag Överby för att jag visste att Lena var en fantastisk ridlärare och för att jag visste att hästarna har det bra med daglig utevistelse i stor hage. Favorithästen är Satori. Jag gillar hästar men två-åriga hingstar håller jag på en armlängds avstånd! ;)


Kassör, Malin Markman

Jag är uppvuxen på Tennisvägen i Rotebro och började rida på Överby redan 1977, som 9-åring. Då drevs ridskolan av Karin Sterner med barracudatält och gamla stall. Jag har hunnit med att börja och sluta både en och två gånger men nu är jag tillbaka för att stanna. Att det blev Överby, trots att jag bor i Täby, beror på att jag vet att hästarna har det bra, det är en trevlig stämning och att vi har fantastiska ridlärare. Raulon är min favorit, en läromästare som betytt mycket för mig.


Ledamot, Tommy Nermander

Jag har troligen ridit på Överby i 33 år, alltså sedan innan ÖHF fanns. Att jag hamnade just på Överby berodde på att min då tioåriga dotter började rida där. Favorithästarna idag är flera: Satori, Cyprys, Zara och Viola.


Ledamot, Liselott Söderström

Jag kom till Överby ridskola för några år sedan via en nära vän. Innan dess har jag ridit på flertal platser i Stockholmregionen men tycker att Överby Ridskola är det trevligaste och bästa stallet. Bemötandet och undervisningen är fantastisk! Jag tycker det är superkul att hoppa och ser jag några hinder på ridbanan tar jag gärna med mig Hajana över dem.


Ledamot, Stella Eriksson

Jag började rida när jag var 6 år gammal, 2001. Jag tog sedan en paus under ganska många år i tonåren och började sedan igen 2018. Jag valde Överby för att det fanns ridlekis! Att blanda teori och ridning är väldigt bra. Jag fick lära mig tidigt om bland annat hästarnas beteende, vilket hjälpte mig mycket i min ridning och övrig tid i stallet. Mitt hjärta bankar lite extra hårt för You 2, Satori och Dea!


Ledamot, Elinor Boström

Jag började rida när jag var 9 år gammal på en liten ponny"ridskola" norr om Piteå, efter något år bytte jag till Piteå ridklubb. När jag sedan flyttade ner till södra Stockholm började jag rida på Vendelsö Ridskola, där blev jag bl a engagerad i tävlingsverksamheten och tävlade upp till 1m i hoppning, gick även mycket kurser bl a i tömkörning och hästhantering från mark (NH). Var även medryttare i omgångar. Sedan flyttade jag norr om Stockholm och började rida på Vällingby ridskola där dressyren tog över. Sedan flyttade jag tillbaka till Piteå och blev medryttare på en ganska oskolad häst som jag mest red ut i skogen men något dressyrpass blev det också. Sedan slutade jag rida helt och dans tog över. Flyttade sedan ner till Stockholm igen och efter ett uppehåll på ca10år började jag sakna ridningen och hittade 2014 Överby där de hade nybörjarkurser för seniorer så min man kunde börja rida och jag fick plats i vanlig grupp, Nu rider jag 2,5ggr/v och mina favorithästar just nu är Frederikke och Grynet.


Ledamot, Sara Potter

Jag började rida som 25-åring när jag pluggade i Wyoming, USA. När jag sedan flyttade hem igen var jag ett par år på Solna Ridskola innan jag kom till Överby 2004. Sedan dess har jag varit kvar på Överby med korta uppehåll för två barn, Emelie och Lukas, som numera också rider på Överby. Det finns många fina hästar på Överby men favoriterna är nog Satori och Cyprus.


Suppleant, Cecilia Landgren

Info kommer snart.


Suppleant, Johanna Rahm Juhlin

Jag har ridit på Överby sedan jag var fem år gammal, så börjar bli några år nu... Jag valde Överby för att en av mina vänner red här och tyckte det var fantastiskt, vilket det är! Av hästarna så kommer Zara, som jag har tävlat i många år, alltid ligga mig varmt om hjärtat, men på senaste tiden har även Frederikke fått sin plats och vi har nu gjort några starter tillsammans.


Ledamot ungdomssektionen, Linnea Dahl Jansson

Jag heter Linnea Dahl Jansson och är född 2004. År 2015 kom jag till Överby för första gången och så fort jag fick chansen började jag att sköta på hästen You 2, men efter ett tag började jag istället sköta på Tolliver vilket jag gör än idag. Jag sitter med i ungdomssektionen eftersom att jag tycker det är kul, jag lär mig mycket och jag vill vara en förebild för de yngre barnen i stallet samt vara en del av gemenskapen som US bidrar till. När jag först kom till Överby reagerade jag på att alla de äldre i stallet var så trevliga och kunde så mycket. Det var dem jag såg upp till och det gör jag fortfarande. Den sortens förebild som dem är vill jag också vara för de yngre i stallet och jag hoppas att det är många yngre som vill gå med i US i framtiden och ta del av det roliga som jag får idag.